Energirenovering og energieffektivisering

Samfundets øgede krav til energieffektivisering medfører, at fremtidens huse skal være langt mere energieffektive end i dag. I 2020 skal energiforbruget i en ny bolig være 25 % af energiforbruget i nutidens nybygninger. Samtidigt vil der løbende ske en skærpelse af det energiforbrug, som bestående bygninger må anvende.

Nybyggeri

Energieffektivisering af nybyggeri vil tage udgangspunkt i de krav, som er specificeret i bygningsreglementet med efterfølgende løbende ændringer. Bygningsreglementet fastlægger, hvor meget energi, som må tilføres bygningen.
For vedvarende energi som solceller og husstandsvindmøller gælder, at de ikke regnes med i husets energiforbrug. Samtidigt vil der være en række teknologier, som sikrer en bedre energiudnyttelse. Dette gælder fx ventilation med varmegenvinding, varmepumpesystemer og andre intelligente bygnings systemer.

Bestående byggeri

Offentligt byggeri
Der er krav om, at der skal gennemføres energimærkning af alle offentlige bygninger over 60 m2 hvert femte år. Samtidigt skal alle energibesparelsesforslag med en tilbagebetalingstid på mindre end 5 år gennemføres inden for 4 år efter en energimærkning.

Privat byggeri
Også for private bygninger gælder et krav om energimærkning. For bygninger over 1000 m2 gælder, at de skal energimærkes hvert 5. år. For almindelige boliger gælder, at de skal mærkes i forbindelse ved handler.

Industri
Der vil også inden for de industrielle processer ske en øget interesse for at gennemføre energibesparelser, der vil medføre, at den tekniske installatør kan fungere som energirådgiver.

For den tekniske installatør medfører de kommende krav til bedre energieffektivisering i første omgang en langt større efterspørgsel efter viden om energieffektive installationer. Samtidig åbner øgede krav om energieffektivisering for et større marked.

Så om du er offentlig, privat eller industri der skal have bygninger eller maskiner optimeret, vil vi gerne stå ved din side hele vejen gennem processen og hjælpe dig til en økonomisk besparelse og en .

Energioptimering

  • Døgnservice 24/7

  • Autoriseret elinstallatør

  • Medlem af TEKNIQ